Позориште

Позоришни и драмски програм се остварује и развија у неколико основних праваца.

Организација гостовања значајних, код публике и критике добро прихваћених и награђиваних позоришних представа из домаћих позоришних средина и, према могућностима, из иностранства.

Продукција нових представа, самостално или у сарадњи са другим позоришним сценама из наше земље.

Представљање српских позоришта и позоришних пројеката, предавања из области позоришне уметности, мастер-класе, округли столови, разговори са познатим позоришним уметницима или други облици едукативног деловања.

Организација промоције нових издања у области драмске литературе, књижевне вечери са угледним драмским писцима, као и промоције стручних часописа, посвећених позоришној уметности.

Представа „Просидба и медвед“

Глумци СКЦ Ниш – су  22. маја извео представу „Просидба и медвед“  Антона Павловича Чехова у биоскопу „Моравица“.   

Месец позоришта

Месец новембар био је месец позоришта у Сокобањи. Културни центар Сокобања припремио је за новембар репертоар посвећен позоришној уметности. Публика је  имала прилику да гледа различите облике позоришне уметности за све генерације и за свачији укус. Монодраме, дуодраме, комедије, стендап, кабаре неки су од облика уз које је публика могла да ужива у биоскопу „Моравица”.

„Сладолед“

Прва у низу била је представа „Сладолед“ Нишког народног позоришта. Узбудљиво, духовито и уверљиво представа прати судбину мајке и ћерке-од дана ћеркиног поласка у вртић и мајчиног првог дана на послу,па све до дана у старачком дому. Једна за другом нижу се сцене о љубави, женама, мушкарцима, деци. У представи играју Ивана Недовић и Нађа Недовић Текиндер. Режија Спасоја Ж. Миловановића.

Поетско вече „Као да сам те сањао“

Ова представа замишљена је као вече поезије и музике, на коме ће Владан Савић и Кристина Савић говорити најлепше стихове српских и светских песника, као и уживо певати најлепше компоновану поезију, уз клавирску пратњу маестра Филипа Савића.

„Лесковачка мућкалица“

Сокобањско аматерско позориште с поносом игра ову представу која обећава невероватну дозу хумора и забаве. Глумци су марљиво радили како би вам приредили незаборавно искуство, испреплетено смехом и комичним заплетима.

Представа „Груја“

У оквиру месеца позоришта Културног центра Сокобања, у биоскопу „Моравицаˮ, одиграна је монодрама „Грујаˮ, у извођењу глумца Драгана Боже Марјановића. Биоскопска сала била је потпуно попуњена,како мештанима, тако и гостима Сокобање. Ова комедија, по тексту Зорана Мијаљевића, надмашила је очекивања свих гледалаца.

Стендап „Шоубиз“ Николе Ђуричка

Непоновљиви Никола Ђуричко је приредио врхунску забаву за публику у биоскопу „Моравица. Смех који је пролазио кроз биоскоп Моравица био је заразан, а Никола је мајсторски водио публику кроз свој јединствени поглед на живот, шоубиз и свакодневне ситуације.

„Чорба од канаринца“

Сјајни Љубомир Бандовић и Мина Лазаревић су одушевили сокобањску публику представом „Чорба од канаринца“. Познати глумачки пар је и овог пута успео да испуни очекивања публике и да на посебан начин дочара пролазност живота,од љубави преко одрастања па све до старења.